Agricultural Land - The ART of agricultural intermediation
Investiţi în terenuri agricole în România

Investiţi în terenuri agricole în România

Suntem din ce în ce mai mulţi oameni şi resursele planetei noastre sunt din ce în ce mai puţine. Cu toţii am auzit despre creşterea preţurilor la produsele alimentare, dar poate că acest fapt poate fi un lucru bun pentru producţia mondială de alimente, deoarece acestea se pot stimula investiţiile în sectorul agricol. Atunci când populaţia şi preţurile produsele alimentare sunt în creştere pe piaţa internă, investiţiile în terenuri sunt cele mai sigure pe termen lung. Investitorii şi analiştii terenurilor recomandă cumpărarea de terenuri pentru cei care doresc un profit de-a lungul timpului.

România are resurse agricole substanţiale, având o suprafaţă agricolă de 14,7 milioane de hectare (sau 61,7% din teritoriul total) conform statisticilor din 2009. După modul de utilizare al terenurilor statisticile arată că suprafaţa arabilă este de aproximativ 64% din terenurile agricole, o treime, 4,8 milioane ha este ocupată de păşuni şi fâneţe iar suprafaţa livezilor şi viilor este de cca. 3%. România se află pe locul 6 în Europa, ca o suprafaţă agricolă utilizată (după Franţa, Spania, Germania, Marea Britanie şi Polonia) şi pe locul 5 ca teren arabil (după Franţa, Spania, Germania şi Polonia).În prezent, nu există statistici clare privind suprafaţa de teren necultivată, dar sunt estimate a fi între 1 şi 2 milioane de hectare de teren pe care cresc buruieni. În prezent, autorităţile române încearcă să aprobe o lege, astfel încât proprietarii de terenuri agricole necultivate nu vor mai primi subvenţii din partea statului sau care urmează să fie obligaţi să plătească penalităţi sau taxe mai mari. În acest fel, intenţia autorităţilor române de a introduce un impozit pe terenurile necultivate va obliga proprietarii să lucreze sau să închirieze/arendeze terenurile lor sau va impulsiona vânzările parcelelor şi va facilita şi mai mult achiziţionarea de terenuri mult mai fertile.

De ce să investeşti în România?

Preţuri scăzute pentru achiziţiile de terenuri sunt un stimulent pentru potenţialii cumpărători şi investitori, deoarece preţul terenurilor agricole din România este de până la cinci ori mai mic decât în ​​alte ţări europene. Ţara noastră oferă terenuri agricole cu preţuri cuprinse între 1500-4000e/ha, una dintre cele mai bune oferte la nivel mondial. Doar câteva domenii din lume pot concura în ceea ce priveşte preţul şi calitatea solurilor noastre. Achiziţionarea unor suprafeţe mari de teren agricol pare să devină o preocupare importantă pentru securitatea alimentară în ţările cu populaţii în creştere, precum China, India sau Coreea de Sud, dar, de asemenea, pentru cash-bogat, dar sărace în terenuri arabile, astfel cum statele din Golf Persic. Având în vedere aceste avantaje şi de foamea de bani a ţăranilor, diferite fonduri de investiţii cumpără, în această perioadă, suprafeţe mari de terenuri agricole mai mult sau mai puţin comasate şi fertilităţi diferite. Ei au cumpărat deja o mulţime de hectare şi sute de mii de hectare au fost închiriate, mai ales în est şi sud-vest a ţării. Datorită fondurilor UE de care beneficiază România, pământul fertil şi de competitivitatea redusă agricolă, investiţiile în acest domeniu este o oportunitate de afacere foarte profitabilă.

România dispune de resursele naturale pentru a hrăni o populaţie de patru sau cinci ori mai mare decât cei 22 de milioane de cetăţeni, dar, în 2008, a importat alimente de 6.1 miliarde dolari.
Dacă achiziţionaţi un teren cu un sol foarte bun şi de fertilitate mare, nu ar trebui să vă faceţi griji cu privire la terenurile necultivate, deoarece de exemplu, în domenii care sunt de interes pentru cereale, investitorul care cumpără terenuri aici va avea terenul lucrat 100% prin intermediul fermierilor locali care sunt interesaţi de închirierea unui astfel de teren.

Nu toate terenurile sunt fertile şi potrivite pentru obţinerea produselor alimentare, astfel încât cetăţenii român şi investitorii pot opta pentru culturi energetice pentru a produce biomasă, fără a intra în competiţie cu agricultura pentru alimente. Investitorii pot obţine astfel de parcele, la un preţ mult mai mic şi investi în culturi energetice pentru obţinerea unor randamente mai mari şi în acelaşi timp ecologice. Prin înfiinţarea acestor tipuri de culturi care sunt plantate doar o singură dată şi sunt recoltate anual, protejezi pădurea, nu mai este necesar tăierea iraţională pentru lemn de foc. În ceea ce priveşte eficienţa financiară, acest tip de cultură, în conformitate cu calculul rezultatelor marja brută, este una dintre cele mai mari din industria agriculturii.

În ultimii ani, companiile străine investesc în România în agricultură. Zeci de ani de exploatare scăzută a solului, calitatea superioară a solului, finanţarea acordată de statul român şi de Uniunea Europeană, plus o situaţie mondială favorabilă pentru agricultură şi creşterea animalelor au făcut ca România să devină o uşă deschisă pentru investiţii agricole.